360 Derece Yetkinlik Değerlendirme Anketleri İşe Yarasın Diye…

Ebru Erten Koç Ebru Erten Koç

Çalışanlarının iş yapma etkinliğini artırmayı hedefleyen organizasyonlar, yalnızca performansı değil, yüksek performansın ortaya koyulmasını sağlayan yetkinlikleri de ölçerek onları geliştirmeyi hedefler. Yetkinlikleri ölçmenin en yaygın yollarından biri doğru bir şekilde tasarlanmış “360 Derece Yetkinlik Değerlendirme Anketleri”dir.

360 Derece Değerlendirme Anketleri, aslında yetkinliklerimizin çıktısı olan davranışları ölçer. Bu nedenle belirli davranış kalıpları üzerinden oluşturulmuş soru setleri, mümkün olduğunca doğru katılımcılara ulaştırılarak kişiyle ilgili mümkün olan en doğru değerlendirme sonuçlarına anonim bir şekilde ulaşmayı hedefler.

Ancak bu sistem ne kadar doğru ve etkili bir şekilde kullanılırsa kullanılsın; sonuçların etkisi değerlendirilen kişinin yaklaşımına bağlı. Ne yazık ki; özellikle değerlendirme sonuçları bir olumsuzluğa işaret ediyorsa, bunu farklı nedenlere bağlamaya çalışan veya kimin kendisi ile ilgili nasıl bir değerlendirme yaptığını bulmaya çalışan kişilere sıklıkla rastlamak mümkün. Oysa, 360 Derece Yetkinlik Değerlendirme Anketleri kişisel olarak faydalanmamız ve gelişim planları yapabilmemiz için son derece önemli ve sahiplenilmesi gereken bilgiler sunar.

En sık yapılan hatalara bir bakalım mı?

 

 

 

Performansımızla ve yetkinliklerimizle, içinde bulunduğumuz organizasyonun “yıldız”ları haline gelmek dileğiyle…

Paylaşın

Mail ile Paylaşın
+90 212 202 9434 performansdanismanlari@ufukkoc.com
Vişnezade Mah. Süleyman Seba Cad. No:79/5 Maçka, İstanbul
Designneuro